Nesreće

Izdato UPOZORENJE građanima Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uvažavajući činjenice da je za naredni period (7- 10 dana), prema infromacijama iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH prognozirano da će se na području BiH zadržati nepovoljne vremenske prilike (nestabilno vrijeme praćeno kišom) kao i da trenutno stanje sa vodotocima na području grada Zenica nije zadovoljavajuće, jer su vodostaji u porastu, Služba civilne zaštite grada Zenica je izdala upozorenje kojim se upozorava stanovništvo na cjelokupnoj teritoriji Grada Zenica.

Od građana je zatraženo prije svega na dijelovima koji su oštećeni djelovanjem prirodne nesreće tokom protekle 2014. godine, te uz obale riječnih tokova, da iz podrumskih i prizemnih prostorija izmjeste vrijednije stvari kao  i da ukoliko su u mogućnosti konstantno prate stanje,  slušaju obavještenja i eventualna uputstva koja će Služba civilne zaštite objavljivati putem sredstava javnog informisanja i da se ponašaju u skladu s tim, stoji u saopćenju kojeg je potpisao pomoćnik gradonačelnika Zenice Mithat Serdarević.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno