Zločini

ZENICA: Muškarac napao dvije žene u centru grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je danas oko 13h muškarac u ulici Islambegovića put napao dvije ženske osobe, prilikom čega je istim nanio povrede.

Prema dostupnim informacijama iz Uprave policije MUP-a ZDK došlo je do narušavanja javnog reda i mira prilikom kojeg je muška osoba nasilničkim ponašanjem povrijedila dvije ženske osobe.

“Možemo potvrditi da je u 12:50h došlo do nasilničkog ponašanja od strane lica M.A. (1981.) iz Zenice prema licima F.B. (1963.) i P.A. (1985.) z Zenice. Radi se o ženskim osobama koje su usljed zadobijenih povreda prebačene u službu Hitne pomoći Zenica”, naveli su iz policije.

Također, prema dostupnim informacijama već u 12:55h napadač je lociran u ulici Safvet -bega Bašagića gdje je uhapšen i priveden u prostorije Uprave policije MUP-a ZDK.

Povodom ovog nemilog događaja, javila nam se i kćerka, odnosno sestra napadnutih čiju poruku prenosimo:

“Danas, 1.4.2024. u centru Zenice, 100 metara od MUP-a moja majka i sestra su ničim izazvane, fizički napadnute od strane M.A. Mojoj majci, gradskoj ženi koja je prije 61 godinu rođena u centru ovog grada, kćerci nekadašnjeg giganta “Lutve vulkanizera”, danas su nanesene teške tjelesne povrede. Uz nju je također bila i moja sestra s djetetom od 19 mjeseci, kojoj su također nanesene ozbiljne povrede. Taj čovjek ako se uopće može tako nazvati ih je iz čistog mira napao izvadivši nož, a nedugo nakon toga i fizički napao. I ne, nije tražio novac, nije im ništa materijalno otuđio, što znači da je ovo djelo počinio “iz čistog hira”. Ruku na srce, policijski službenici su ga ubrzo pronašli i priveli, ali me samo zanima što se dešava s našim gradom? Dragi moji Zeničani i Zeničanke, što nam se ovo dešava? Jesmo li zaista došli do toga da nam postaje uobičajno da nam U CENTRU U SRED BIJELA DANA dešavaju ovakvi incidenti?” navela je u svojoj poruci.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno