Zenica

ZENICA: Besplatne STEM edukacije- Sa IT na ti

Podijeli ovu vijest:

STEM edukacija: Sa IT na ti” je skup radionica namijenjenih srednjoškolcima koji žele unaprijediti svoja već postojeća znanja i naučiti nešto novo. Upoznavajući se sa osnovama programiranja, web developmenta te praktičnog rada sa robotima, učesnici će imati priliku upotpuniti svoje slobodno vrijeme u radu sa vršnjacima sa kojima dijele iste ili slične ambicije. Svi učesnici će dobiti simbolične nagrade i certifikate za uspješno učešće na edukaciji.

PROČITAJTE I:   Počeli radovi na sanaciji platoa i prilaza zgradi u naselju Blatuša

Projekat je pokrenut od strane neformalne grupe mladih koji imaju želju unaprijediti svoju zajednicu, i pružiti priliku mladim osobama da se uključe u rad i upoznaju sa mogućnostima njihove budućnosti.

Primamo 10 učesnika (5 djevojaka i 5 momaka) koji sa početkom iduće školske godine još uvijek pohađaju srednju školu. U slučaju većeg broja prijava, kriterij za biranje jesu godine: prednost dajemo učenicima trećeg i četvrtog razreda, s obzirom da uskoro završavaju svoje školovanje i imati će više prilika kao studenti.

PROČITAJTE I:   Osmogodišnja Daria Čauš iz OŠ "Miroslav Krleža" osvojila šestu nagradu "Čarobnih bajki"

Radionice će se održavati u prostorijama Centra za mlade INPUT, 4 sedmice 2 puta sedmično. Počinjemo 4.7.2022. godine.

Prijava i učestvovanje je u potpunosti besplatno. Potrebno je samo da želite naučiti nešto novo i da ste spremni dijeliti vaša iskustva sa drugim mladim ljudima.

Prisustvo je obavezno na najmanje 6 radionica.

Prijavite se putem online obrasca: https://bit.ly/3OOzN4n

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice možete nam se obratiti na mail [email protected]

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno