Zenica

KBZ: Obavještenje o prijemu kurbanskog mesa

Podijeli ovu vijest:

Javna ustanova Kantonalna bolnica Zenica će i ove godine vršiti prijem donacija kurbanskog mesa. U skladu sa navedenim, molimo vas da u predstojećim danima Kurban Bajrama pokažete solidarnost sa pacijentima KB Zenica i kroz donacije kurbanskog mesa omogućite, kako kvalitetniju ishranu korosnicima naših usluga, tako i pomoć Bolnici.

Sve zainteresirane molimo da nas kontaktiraju putem kontakt brojeva i osoba, navedenih na kraju obavjesti, kako bi dogovorili detalje o isporuci doniranog mesa.

Prijem kurbana organizujemo u saradnji i po savjetima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Ze-do kantona. U cilju očuvanja zdravlja naših pacijenata obavesni smo se pridržavati zakonske legislative i savjeta Instituta, pa sve one koji namjeravaju donirati meso KB Zenica obavještavamo da se pridržavaju sljedećih uslova pod kojima možemo primiti kurbansko meso:

Možemo primiti meso životinja poznatog porijekla, prethodno pregledanih životinja od strane ovlaštenih veterinarskih organizacija, uz posjedovanje potvrda o zdravstvenoj ispravnosti.

Stručni savjet je da meso koje primamo bude u jednom komadu, odnosno većim komadima, radi lakšeg skladištenja i daljeg upravljanja, pa ne možemo primati prethodno rasparčano i usitnjeno meso.
Ne možemo primiti glave životinja, unutrašnje organe, iznutrice, ogoljene kosti, i druge neprikladne dijelove zaklanih životinja.

Molimo donatore da se pridržavaju navedenog čime ćemo izbjeći neprijatnosti vraćanja mesa sa mjesta prijema.

Naši kontakt telefoni su: Bolnica: 032 447 010 – tehnički sekretar, fax: 032 226 576

E mail: [email protected]

Osobe zadužene za prijem mesa:

Senahid: 061 400 716

Fatima: 062 458 673

Zahvalni smo vam na donaciji.

Juli, 2022. godine Kantonalna bolnica Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno