Kultura

“Želja za Resulom”: Otvorena izložba kaligrafskih radova “Biti ruža”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U saradnji sa Yunus Emre Institutom u Sarajevu, Medžlis Islamske zajednice Zenice je upriličio postavku izložbe kaligrafskih radova “Biti ruža”. Izložba je inspirisana ružom koja se u islamskoj tradiciji vezuje za Muhameda, a.s., a otvorena je u okviru manifestacije “Želja za Resulom” – u povodu obilježavanja mjeseca Rebiul-evvela.

Otvaranju izložbe su prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa gosp. Muhamed Begagić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica koji se zahvalio Institutu Yunus Emre na saradnji koju ostvaruju a posebno na izložbenim eksponatima koje su ustupili za priliku ove izložbe.

Izložbu je zvanično otvorio koordinator za kulturu Instituta Yunus Emre gosp. Samed Pašalić, koji je tom prilikom kazao: “Institut Yunus Emre se između ostalih aktivnosti bavi i kulturnim djelatnostima, a ova izložba koju smo postavili ovdje u Zenici je naš doprinos obilježavanju ovog bitnog mjeseca za sve muslimane, posebno muslimane Zenice koji imaju priliku da u okviru manifestacije “Želja za Resulom” posjete određene programske sadržaje.”

Izložba se sastoji od 23 djela grupe turskih umjetnika i profesora na čelu sa Ahmetom Sacitom Acikgozogluom sa istanbulskog Univerziteta “Mimar Sinan“ a za posjetioce će biti otvorena do srijede, 12. oktobra 2022. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno