Zenica

ZEDA: Poziv na radionicu – Slikanje na staklu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZEDA: Poziv na radionicu – Slikanje na staklu – U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i ti“, Agencija ZEDA organizuje novu kreativnu radionicu –  „Slikanje na staklu“. Radi se o tehnici koja obične predmete pretvara u umjetničko djelo koje ćete moći pokloniti ili unovčiti.

Ova vrsta umjetnosti razvijena je još u 9. vijeku u Njemačkoj i od tada pa do danas razvijene su mnoge tehnike koje se mogu naučiti na posebnim kursevima specijalizovanim za slikanje i pravljenje vitraža.

Mozaik, dodavanje srebra u staklo, emajl, gemajl, tehnika bakrene folije…..samo su neke od tehnika kojima je moguće slikati i ukrasiti staklo.

Slikanje na staklu je nekad bilo najdominantnija umjetnička forma u Evropi. Uz korištenje različitih tehnika za slikanje na staklu, umjetnička djela nastala na ovaj način su ukrašavala zidove srednjovjekovnih katedrala ili bazilika koje su često posjećivali ljudi koji nikada ranije nisu bili u prilici da vide neki portret ili sliku pejzaža.

Ova primijenjena umjetnost je zanimljiva prije svega zbog samih osobina stakla, budući da kad slikate na njemu morate uzeti u obzir njegove estetske karakteristike, ali i kvalitet, vrstu i kako se prelama u dodiru sa svjetlom.

Slikanje na staklu je hobi u kojem će uživati svi oko vas. Vi ćete uživati dok stvarate, vaša porodica će biti zadivljena unikatnim ukrasima u svom domu, a prijatelji će se oduševiti kada dobiju unikatan poklon.

Ako naučite tehnike slikanja na staklu, otvoriće vam se mogućnost da njegujete svoju kreativnost kroz slikanje na staklu koje je vrlo pristupačno jer boje nisu skupe, a predmet obrade može biti ono što već imate u kući.

Kada savladate šeme za slikanje na staklu, svoje umijeće možete unovčiti i hobi pretvoriti u biznis. Danas hobi, sutra posao!

Nauči osnovne tehnike slikanja na staklu i oslikavanja staklenih predmeta. Prijavi se na kreativnu radionicu koja će se održati:

Datum: 01.jula 2020. godine

Vrijeme: 10:00 sati

Edukator: Indira Šabanović

Ciljna grupa: od 15 do 50 godina starosti

Pozivamo sve one koji žele naučiti nešto novo što će im u budućnosti moći koristiti, koji se žele poigrati s bojama i kistovima, te iskazati kreativnost i maštu prenijeti na staklo, da se prijave. Radionica je i odlična prilika da je iskoriste vaspitači (iz obdaništa), te učitelji koji će naučeno moći prenijeti drugima.

Ovaj projekat finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica.

Učešće na radionicama je BESPLATNO ali je prijava OBAVEZNA. Prednost dajemo onima koji nisu bili na našim radionicama i onima koji su nam dokazali da učestvuju na radionicama kako bi naučeno nastavili primjenjivati.

Radionica će se održati u prostorijama Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat- Impulsni kreativni centar).

Kontakt osoba  u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, prijaviti se možete isključivo telefonski na 032 449 – 412.

Rok za prijave – do popune mjesta!

VAŽNA NAPOMENA: Svi učesnici su dužni nositi rukavice i maske tokom radionice odnosno ponašati se u skladu sa Naredbom Križnog štaba civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno