Sudske klupe

Zbog prijetnji i ugrožavanja sigurnosti: Potvrđena optužnica protiv Harisa “Džamije” Fetića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 05.05.2023. godine, podiglo je optužnicu protiv Fetić Harisa zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Stav 1. KZ F BiH.  Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 09.05.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u  Zenici.

*Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

OPĆINSKI SUD U ZENICI – -Sudiji za prethodno saslušanje Z E N I C A
Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) u vezi sa članom 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku F BiH, p o d i ž e m
O P T U Ž N I C U
Protiv:
FETIĆ HARISA, zvani „Džamija“, 1987. godište, rođen u Zenici, neosuđivan,
Što je:
Dana 25.04.2022. godine, na području grada Zenica, na društvenoj mreži „Facebook“ sa svog profila pod nazivom „Oficir s ružom“, koji je registrovan dana 22.03.2012. godine sa email adrese [email protected], na objavu na profilu „A. V.“ od 25.04.2022. godine, koja se odnosi na odluku Ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u vladi ZDK K.S. (Spahija Kozlić, ministar u prethodnom sazivu Vlade ZDK, -op.aut.), da se u osnovnim i srednjim školama na području ZDK zbog prestanka grijanja i hladnih učionica skrati trajanje nastavnog časa na 30 minuta, kao i na preporuku da se 04. i 05.2022. godine proglase kao nenastavni i neradni dan zbog Bajramskih praznika, javno komentarisao: „Treba ga roknut u po glave, skidat govna tako“, pa iako je znao i bio svjestan da će slanjem prijeteće poruke izazvati uznemirenje i osjećaj ugroženosti kod oštećenog, što je i htio, koja poruka je kod oštećenog K. S. izazvala osjećaj nesigurnosti, uznemirenja i straha za vlastiti život, dakle, ugrozio sigurnost osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe, čime je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. KZ F BiH.

Potvrđena optužnica je objavljena i javno dostupna na linku Tužilaštva ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno