Sudske klupe

Zbog Inetovog ubistva Brigi 14 i po godina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović, osudilo je Zeničanina Jasmina Brigu (38), na četrnaest i po godina zatvora, zbog ubistva Elvina Osmančevića Ineta (22) na vratima stana porodice Osmančević, u zeničkom naselju Babina rijeka.

Briga je osuđen po dvije tačke optužnice, zbog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja, a u ukupnu kaznu će mu, ako postane pravosnažna, biti uračunato i ovih petnaest mjeseci pritvora, odnosno period do pravosnažnosti presude.

Osmančević je podlegao 12. maja prošle godine u Kantonalnoj bolnici, usljed zadobijenih rana u predjelu stomaka. Ranjavanju je prethodio višednevni spor Brige i grupe mladića, u kojoj je bio Elvinov mlađi brat Emir (20), zbog crtanja grafita u i ispred dva susjedna ulaza, u kojem žive porodice Osmančević i Briga. Prema izjavama komšija, Briga je tražio od mladića da obrišu grafite među kojima su bili i oni sa “4S”.

Dan nakon svađe, Briga, koji stanuje u ulazu prekoputa osmančevićevih, došao je na vrata, tražeći Osmančevića mlađeg. Potom je, došlo do verbalnog, a onda i fizičkog obračuna, u kojem je i napadač povrijeđen, prije nego je upotrijebio pištolj. Prema izjavama komšija, ni Briga, ni Osmančevići nisu bili konfliktni, niti su imali ranijih sukoba sa zakonom.

Kako nam je potvrdio sudija Malićbegović, nepravosnažno osuđenom Brigi je produžen pritvor do pravosnažnosti presude. Advokat osuđenog, Srđan Petrić, za naš list je rekao da će “nakon dobijanja pismenog otpravka i obrazloženja presude sigurno uputiti žalbu drugostepenom, Vrhovnom sudu FBiH”.

jasminbriga01



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno