Sudske klupe

Iz saobraćaja isključeno 65 vozila

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 27.05. do 31.05.2015. godine, realizovali akciju u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu registarskih tablica i kontrolu važenja registracije vozila.

Prilikom naznačene akcije koja je sprovedena na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, kontrolisano je 1.883 vozila i vozača u saobraćaju, kojom prilikom su zbog isteka važenja registracije izdata 72 prekršajna naloga, te su sačinjena 3 izvještaja o počinjenom prekršaju. U jednom slučaju je utvrđena zloupotreba registarskih tablica, te je zadokumentovano krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. Krivično zakona FBiH. Tokom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici su iz saobraćaja isključili 65 vozila.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem