Sudske klupe

Video: Pogledajte hapšenje grupe Elvisa Salčinovića

U okviru akcije “CD” policijski službenici SIPA-e pretresli su objekte na devet lokacija na području Zenice, Vlasenice, Prijedora i Jajca, prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. U toku akcije na jednoj od lokacija na području Zenice zatečeno je više maloljetnih osoba, djece, čiji identitet nije bilo moguće utvrditi, kao ni staratelje, te će ista na adekvatan način, u koordinaciji sa Centrom za socijalni rad i drugim nadležnim organima, biti zbrinuta kao potencijalne žrtve trgovine ljudima.

U toku je privođenje osumnjičenih osoba u službene prostorije SIPA-e gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. U okviru ove koordinirane akcije na području Francuske slobode je lišeno osam osoba i izvršeni pretresi objekata na više lokacija, te je zbrinut određen broj potencijalnih žrtava trgovine ljudima sa područja BiH. Više detalja o akciji na OVOM LINKU

Pogledajte video hapšenja sedam članova grupe koju je predvodio Elvis Salčinović. 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem