Ostali sportovi

Završeno 28. ekipno prvenstvo u šahu ŠSFBiH, ŠK Igman prvak, Čelik četvrti, Preporod šesti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završeno 28. ekipno prvenstvo u šahu ŠSFBiH, ŠK Igman prvak, Čelik četvrti, Preporod šesti- Danas, 11.8.2021.godine, završeno je 28. ekipno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH –Prva „A“ liga za 2021.godinu, koje se igralo od 06. do 11. augusta u Mostaru.

Organizator prvenstva bio je ŠSFBiH, tehnički organizator Šahovski klub „Mostar“. Domaćin prvenstva bio je Studentski hotel u Mostaru.

Šahovski klub Igman iz Konjica prvak je FBiH u šahu na upravo završenom prvenstvu „A“ lige sa 32 osvojena poena. Prvoplasirani tim ŠK Igman iz prve “A” lige FBiH stekao je pravo učešća u Premijer ligi BiH.

Za tim iz Konjica igrali su Atif Dumpor, Armin Mušović, Muamer Mrnđić, Samuel Zenelaj, Alija Začinović, Dženan Dautović, Fisnik Zenelaj i Sulejman Mulić, kapiten ekipe. Za najboljeg igrača ekipnog prvenstva FBiH u šahu  proglašen je Muamer Mrnđić

Drugo mjesto osvojio je OŠK “Živinice” sa 29 poena, treće mjesto zauzela je ekipa “Mladosti-Imel” Gnojnica, također sa 29 poena, ali sa jednim meč poenom manje od Živinica.

Četvrti je zenički ŠK “Čelik” sa 28 poena, dok je peti Mostar sa 25,5 poena. Na šesto mjesto plasirao se zenički ŠK “Preporod” sa 26,5 poena, ali sa manje meč bodova od Mostara. Sedmi je “Cazin” sa 26, a osma “Gračanica” sa 14,5 poena. Posljednji, deveti, je “Tešanj” sa 5,5 poena.

ŠK Čelik je nastupio u sastavu: Goran Trkulja, Dragan Stanković, Adnan Kobaš, Nermin Šestić, Samir Hajdarević i Evel Karalić.

Za ŠK Preporod su igrali: Buse Naz Kocyigit, Dino Marković, Jasmin Beširević, Latif  Hadžić, Halid Bajramović i Vahdet Patković.

Prvenstvo se igralo po Bergerovom sistemu od devet kola uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu

partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu počevši od prvog).

Pobjednik Prve “A” lige (ŠK Igman) ulazi u Premijer ligu BiH, a prve tri ekipe dobile su pehar, medalje i diplome. Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni FIDE za obračun rejtinga.

Direktor prvenstva bio je Ekrem Koso, glavni sudija IA Bajro Obuća, pomoćni IA Šemsudin Čengić.

U prostoru za igru trebale su se strogo poštovati naredbe Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Kriznog štaba Federacije BiH i Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona vezane za epidemiju COVID-19.

E.Imamović

Foto ŠK Čelik/Igman



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno