Ostali sportovi

U Finsku ide troje sportista iz ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Finsku ide troje sportista iz ZDK- U studentskom kompleksu „Richmond Park Schools“ na Ilidži završene su zajedničke pripreme svih članova karate reprezentacije Bosne i Hercegovine pred 48. Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U-21 seniore koje se od 20. do 22. avgusta održava u Tampereu (Finska).

Na ovoj smotri najboljih učestvovati će predstavnici 45 država. Iz Zeničko-dobojskog kantona u reprezentaciji su tri takmičara: Sanin Orlić (KK Čelik Zenica-kate U21), Leonora Jakić (KK Viktoria Žepče-kate U21) i Semina Keleštura (KK International Zenica-kate juniorke).

– Pripreme su obavljene vrlo organizirano, dobrim tempom i veoma motivirano. Takmičari su zadovoljni rezultatima i napretkom, kao i stručni štab koji pruža svoj maksimum da što bolje osigura trenažne procese takmičara i sam njihov nastup na Europskom prvenstvu. Očekujemo da će u Finskoj naši karatisti pokazati svoj kvalitet -kaže Franc Jukić, v.d. selektora za kate u našoj reprezentaciji.

Kako saznajemo, najveći problem pred polazak u Finsku su (ponovno) finansije jer klubovi moraju platiti sve troškove za svoje članove.

Autor: Naša riječ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno