Rekreacija

Završena ovogodišnja tenis liga u Zenici, pobjednik Edin Konjić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Udruženja sporta i rekreacije “TENIS TIM-TENNIS TEAM” Zenica okončana je i ovogodišnja “Tenis liga Zenica 2022” u kojoj je učestvovalo 45 takmičara amatera koji su se nadmetali u 4 jakosne grupe i to A, B, C i D.

Nakon proljetnog i ljetnog takmičenja, četiri po rezultatu najbolja igrača su odigrala polufinalne mečeve u četvrtak 06.10. i to Edin Konjić i Emir Šabić (6:0 6:3), te Almir Omerčević i Anes Zukić (6:4 6:2).

U subotu 08.10.2022. godine u 12 sati odigrano je i finale između Edina Konjića i Almira Omerčevića u kojem je i ove godine slavio Edin Konjić rezultatom 6:3 7:6.

– Čestitam finalistima, a pogotovo pobjedniku i zahvaljujem se svim učesnicima “Tenis lige u Zenici” na sudjelovanju i korektnim mečevima koji su igrani ove godine. Kao organizatori ćemo nastaviti kako smo planirali sa još više takmičara amatera, sciljem da omasovimo tenis kao sport, kako kod mlađe, tako i kod populacije srednje životne dobi – izjavio je Amel Zukanović, predsjednik Udruženja “TENIS TIM-TENNIS TEAM” Zenica.

Podsjećamo, upravo ovo Udruženje je bilo organizator teniskog turnira za amatere koji je održan krajem augusta u Zenici.

Autor: RADIO ZENIT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno