Rukomet

Završen turnir prijateljstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon vrlo uzbudljivih utakmica, odlične zabave za sve takmičarke, druženja i stvorenih novih prijateljstava, završen je prvi BH Telecom
turnir prijateljstva u organizaciji škole rukometa “Čelik Junior” uz podršku kompanije BH Telecom.

Dvorana Bilmišće bila je mjesto gdje su se okupile djevojke juniorske selekcije, te pokazale nevjerovatna rukometna umijeća. U svakoj utakmici uz dozu napetosti pružen je i dašak atraktivnosti od pojedinih igračica, a koje su na kraju proglašene i za najbolje u svojim ekipama, te ušle u idealnu postavu BH Telecom turnir prijateljstva.

Organizator turnira, škola rukometa “Čelik Junior” obezbijedio je veliki nagradni fond, te se za svaku igračicu našlo po nešto. Uz mnogo smijeha i zabave na ceremoniji zatvaranja dodjeljena su priznanja za osvojena mjesta, za najbolje pojedinke, te zahvalnice učesnicama.

Najbolji strijelac ovogodišnjeg izdanja BH Telecom turnira prijateljstva je Katarina Žulj iz ŽRK Iskra, najbolja igračica je Sara Bašić iz ŽRK Krivaja, a najbolja golmanica bila je je Željana Tatić iz ŽRK Vitez.

U najboljoj postavi turnira našle su se slijedeće igračice: Zeko Kristina, Grebenar Matea, Bošatlić Dajana, Čahtarević Sara, Zeljko Vana, Seferović Irma, Džakmić Amela i Tatić Željana.

Koliko je turnir bio neizvjestan pokazuje i to da je zadnja utakmica praktično odlučila koja ekipa će da zauzme drugu, a koja treću poziciju. Iako su ekipe Iskra i Vitez imale isti broj bodova, zbog nešto bolje gol razlike ŽRK Vitez je zauzeo drugu poziciju, dok su treće bile djevojke iz Bugojna.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa ŽRK Krivaja/Čelik Junior – ekipa sastavljena od perspektivnih, mladih igračica iz Zavidovića i Zenice. Iz škole rukometa “Čelik Junior” igrale su: Zeljko Vana, Šehić Zlata, Turčinović Džejna, a koje su uz svoje kolegice Krivajašice: Šabić Ernu, Bajrić Aminu, Cerić Nejru, Džakmić Amelu Latifović Adnanu, Bašić Saru i Čahtarević Saru, osvojile prvo mjesto na turniru.

Turnir je bio prilika i za okupljanje veteranki Ženskog rukometnog kluba “Čelik” koje su došle pružiti podršku mladim rukometašicama, te odigrale i par utakmica. Veteranke ŽRK “Čelik” su pokazale mnogo iskustva, a koje su jednim dijelom prenijele na učesnice turnira.

Posted by Zenicablog on 5. Juli 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno