Info

Zatvoren dio autoceste Lašva – Zenica jug zbog servisiranja tunela 1. mart

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog redovnog servisiranja tunela 1. mart, na autocesti A-1 je zatvoren dio ceste u smjeru Lašva- Zenica jug, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ – Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Odvijaju se radovi na deminiranju terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, dionica Malezijski put, zbog čega će od osam do 16 sati dolaziti do polusatnih obustava saobraćaja.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega će vozila svakog dana osim nedjelje od sedam do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Srbljani – Bosanska Krupa, Tarčin – Konjic, Jelah – Doboj, Dobro Polje – Miljevina, Jablanica – Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina – Rača, Čevljanovići – Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Večeras od 19 do sutra ujutro do pet sati na relaciji Svilaj – Odžak – Karuše – Zenica (autoput) – Tarčin – Ivan sedlo kretat će se vangabaritni prevoz (tri vozila u konvoju).

BIHAMK moli vozače koji imaju namjeru kretati na toj relaciji u pomenutom terminu da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno