Sudske klupe

Zatražen pritvor za Salčinovića i Hamidoviće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine je, nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, uputio Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene osobe u okviru zajedničke akcije BiH i Francuske na suzbijanju organiziranog kriminala i trgovine ljudima radi prosjačenja i radne eksploatacije. U okviru prvog predmeta, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana za osumnjičene: Elvisa Salčinovića (1976), Denisa Hamidovića (1994), Tonija Hamidovića (1991) i Luku Hrustića.

Mjera pritvora prema osumnjičenima, predložena je, između ostalog, zbog opasnosti od bjekstva, osnovane bojazani da bi iste osobe ukoliko bi se našla na slobodi, mogle uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak te da bi mogla ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH te se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima trgovina ljudima, pranje novca, krijumčarenje ljudi, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija te krivotvorenje isprave i falsfikovanje ili uništavanje službene isprave. 

U pogledu dvije osumnjičene osobe u toku sutrašnjeg dana, bit će upućen prijedlog za određivanje mjere zabrane. Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

DETALJNIJE O AKCIJI NA OVOM LINKU

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno