Sudske klupe

Zatražen pritvor za Midhata Traku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Huseina Erdića iz Bužima i Midhata Traku iz Zenice koji su osumnjičeni za protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Erdić i Trako su, prije dva dana, sa Merinom Keserovićem i Nevadom Hušidićem iz Velike Kladuše, Edinom Tabakovićem iz Sarajeva, te Ramizom i Aluadinom Ibrahimovićem iz Maglaja, uhapšeni u okviru akcije “Damask”.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi mogli ponovo počiniti krivično djelo, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova lica osumnjičena su za finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, te krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Tužilaštvo je saopštilo da zajedno sa policijskim i bezbjednosnim agencijama nastavlja istragu u ovom predmetu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno