Sudske klupe

Saslušanja uokviru akcije “Damask”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Lica čiji su inicijali A.I. i R.I, koji su uhapšeni u okviru operativne akcije “Damask”, nakon kriminalističke obrade predati su danas u popodnevnim satima Tužilaštvu BiH, rečeno je u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/. Kriminalistička obrada je izvršena u službenim prostorijama Sipe, a ova lica su predata Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počinicima. Nad preostala dva lica koja su zadržana u Sipi kriminalistička obrada i dalje traje, dok su tri lica N.H, M.K. i E.T ranije danas predata Tužilaštvu BiH.

Pripadnici Sipe juče su uhapsili šest lica i pretresli objekte na šest lokacija na području Sarajeva, Maglaja, Bužima i Velike Kladuše zbog dovođenja u vezu sa terorizmom, a u popodnevnim časovima na području Zenice uhapsili su još jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo finansiranja terorističkih aktivnosti. Na području Sarajeva uhapšena su lica čiji su inicijali M.K. /19/, N.H. /29/ i E.T. /51/, a na području Maglaja i Bužima A.I. /23/, H.E. /34/ i R.I. /62/. 

Prema navodima medija, juče su uhapšeni Merin Keserović i Nevad Hušidić iz Velike Kladuše, Edin Tabaković iz Sarajeva, Ramiz i Aluadin Ibrahimović, otac i sin iz Maglaja, te Husein Erdić iz Bužima. Na području Zenice uhapšen je Midhat Trako, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo finanisiranje terorističkih aktivnosti. Trako je, navode federalni mediji, nadležnim organima poznat od ranije, nakon što su ga 2004. godine uhapsile snage tadašnjeg Sfora. Ova lica osumnjičena su za finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam, te krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama. Hapšenja su izvršena u okviru nastavka akcije kodnog naziva “Damask”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno