Zenica

Zaštita okoliša i upravljanje materijalnim tokovima

EMFM konferencija
EMFM konferencija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica domaćin je dvodnevnog naučnog stručnog skupa “Zaštita okoliša i upravljanje materijalnim tokovima”, na kojem sudjeluje više od 100 naučnih radnika iz 12 evropskih zemalja. Na skupu će biti prezentirano i promovirano oko 50 naučnih i stručnih radova iz ove oblasti.

Učesnici ovog skupa, koji se realizira u zajedničkoj organizaciji Mašinskog fakulteta Zenica, Tehničkog fakulteta iz Bora (Srbija) i Ekološkog kampusa Birkenfild Univerziteta iz njemačkog Trira, razgovaraju o naučnim i stručnim dostignućima u upravljanju problematikom zagađivanja i zaštite okoliša, dok brojni i kvalitetni radovi tretiraju i praktična rješenja primjenom savremenih tehnologija u ovoj oblasti.

„Okupili smo se ovdje u Zenici da stručnjaci i naučnici kažu svoje rezulate istraživanja, da ukažemo na važnost i značaj uticaja industrije na kvaliet okoliša i na zdravlje stanovništva i da pokušamo ponuditi određene naučne i stručne pravce rješavanja ove problematike“, rekao je prof. dr. Šefket Goletić, šef Katedre za ekološko inžinjerstvo na Mašinskom fakultetu UNZE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno