Ostali sportovi

Zapažen nastup karatista Čelika na „Vogošća Open 2019“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Vogošći je proteklog vikenda održano 11. otvoreno prvenstvo u karateu „Vogošća Open 2019“ u organizaciji karate kluba „Sambon“ Vogošća. Na njemu su nastupili i karatisti Karate kluba Čelik, saopćili su iz ovog kluba . Učestvovali su karatisti iz tri države, 51 klub sa oko 560 takmičara iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Član KK Čelik, Sanin Orlić, je u okviru svojih priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu, koje će se održati u mjesecu oktobru, nastupio i osvojio srebrnu medalju, u finalu je poražen od prvaka Crne Gore i aktuelnog balkanskog prvaka.

Četverogodišnja Ena Tabak je nastupila na ovom takmičenju i osvojila srebrenu medalju u kategoriji kate djevojčice do 6 godina, od nje u budućnosti očekuju velike rezultate.

-Karatiste Čelika u novembru očekuje Mawashi Kup 2019 i ujedno dva naša reprezentativca, Sanina Orlića i Džejnu Džaferbegović, očekuje nastup na Balkanskom prvenstvu u decembru  u Sloveniji -, kazali su nam iz KK Čelik.

E.Imamović; foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno