Ostali sportovi

Zenički ragbisti se pridružili proslavi sportskih prijatelja iz Mostara

Peti oktobar će zaista će ostati jedan historijski dan u eri ragbija u Bosni i Hercegovini. Ragbi klub Herceg velikim naporima uspio je da za svoj klub obezbijedi vlastiti stadion. Jedna tmurna subota zaista je sijala tokom cijelog programa koji je bio priređen povodom ovog događaja.

Pored Ragbi kluba Čelik na ovome događaju učestvovali su i Ragbi klub Arsenal (Tivat, Crna Gora), Ragbi klub Invictus (Dubrovnik, Hrvatska) kao i domaćin Ragbi klub Herceg.

Ekspedicija od preko 60 članova Ragbi kluba Čelik svojim prisustvom obilježila je ućešće na ovome važnom događaju. Selekcije U8, U10, U12 takmičile su se u revijalnim susretima sa svojim vršnjacima iz Dubrovnika i Mostara. Nakon jednog lijepog druženja za naše mališane odigrana je i seniorska utakmica u kojoj su igrali seniori Ragbi kluba Čelik.

Naši mladi ragbijaši, kao i gosti koji su bili na ovome događaju imali su priliku vidjeti dobar ragbi kao i ono sve što nosi ragbi sa sobom prijateljstvo, poštivanje i fer i korektno sportsko nadmetanje. Našim prijateljima iz Ragbi kluba Herceg želimo puno sreće u budućem radu kao i mnogo treninga i utakmica na ovome stadionu.

#gradimouspomene #ragbiklubčelik

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem