Politika

Zaduži se, pa vladaj – Demant stavova Vlade ZDK i ministra Kajića u vezi kreditnih zaduženja Vlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zaduži se, pa vladaj – Demant stavova Vlade ZDK i ministra Kajića u vezi kreditnih zaduženja Vlade ZDK – Ovim putem želimo da obavijestimo javnost da su Vlada ZDK i ministar finansija u Vladi ZDK Andrej Kajić na vrlo primitivan način pokušali da iznošenjem neistina i omalovažavanjem učesnika press konferencije KO SDP ZDK demantuju argumentovane navode u vezi novih enormno visokih kreditnih zaduženja.

Još je čudnije reagovanje ministra Kajića, jer podaci koje smo iznijeli na press konferenciji, a poslije i na Skupštini ZDK, su upravo podaci o kreditnim zaduženjima koje smo kroz poslaničko pitanje dobili od Ministarstva finansija ZDK sa potpisom ministra Andreja Kajića. To znači da ustvari ministar demantuje sam sebe i Vladu u čijem je sastavu.

Naime, kao što smo i prezentovali na press konferenciji,a putem rasprave u Skupštini ZDK te iste navode potvrdili, još jednom sa punim pravom možemo konstatovati da će Galijaševićeva Vlada biti najzaduženija Vlada u istoriji ZDK. Vladi premijera Miralema Galijaševića nije bilo dovoljno zaduženje od blizu 44 miliona KM vrlo skupih komercijalnih kredita u poslednjih godinu dana, već ta Vlada ide i „korak dalje“pa se nakon usvojenog Nacrta budžeta za 2017.g. planira zadužiti za novih 30 miliona KM.

To znači da će ukupno zaduženje Galijaševićeve Vlade u 2017.g.sa kamatama iznositi preko 80 miliona KM. Sa ovolikim kreditnim zaduženjima koje će zbog svjesno planiranog „grace“ perioda uglavnom vraćati neke Vlade u budućnosti što je već ustaljena politika koju godinama vodi SDA, jednostavno je kupovati „socijalni mir“ i redovno izmirivati obaveze prema svim budžetskim korisnicima. Politika Vlade ZDK „Zaduži se pa vladaj“ ne treba ni „stručne niti kompetentne“, već rastrošne i bezobrazno neodgovorne za generacije koje dolaze.

KO SDP BiH ZDK

zaduzenja-zdk



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno