Sudske klupe

Za ubistvo u planinarskom domu kod Zenice Almin Kolić osuđen na devet godina zatvora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud u Zenici donio je prvostepenu presudu kojom je optuženi Almin Kolić osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva koje se dogodilo u Planinarskom domu “Čolan” kod Zenice.

U presudi se navodi da je Almin Kolić kriv što je 10. januara oko 18:30 sati na području Grada Zenice u mjestu Čolan, u istoimenom planinarskom domu, u kojem su se nalazili K. R., K. Dž., K. S. i Đ. Đ., gdje su zajedno konzumirali alkoholna pića, nakon verbalnog konflikta i ranijih nesuglasica s Redžibom Kolićem došlo do fizičkog sukoba.

Redžib je tom prilikom zadao udarac otvorenom pesnicom u predjelu lica i udarac otvorenom konzervom u predjelu glave, nakon čega je, u namjeri da Redžiba liši života nožem sa drvenom drškom ukupne dužine oko 31 cm i dužine oštrice 17,5 cm zadao ubod u predjelu desne strane grudnog koša.

“… iako je bio svjestan da zadavanjem takvog uboda nožem u predjelu grudnog koša gdje se nalaze vitalni organi, istog može usmrtiti, što je i htio, kojom prilikom je Redžibu Koliću nanio povrede u vidu ubodne rane u predjelu desne prednjebočne strane trupa sa prodornim kanalom kroz sedmo rebro, sedmi međurebarni prostor, osmo rebro i osmi međurebarni prostor, pa dalje kroz dijafragmu i trbušnu šupljinu i tkivo desnog režnja jetre, te je kod istog usljed unutrašnjeg iskrvarenja iz velikih krvnih sudova jetre koji su presječeni duž kanala probodine kroz jetru, na putu za bolnicu nastupila smrt”, navodi se u presudi Kantonalnog suda u Zenici.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno