Sudske klupe

Alminu Koliću devet godina zatvora zbog ubistva u Planinarskom domu Čolan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni sud u Zenici dana 30.12.2021.godine, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Kolić Almina zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 166. stav 1. KZ FBiH, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 9 (devet) godina i sigurnosnu mjeru oduzimanja predmeta koji je upotrebljen kod izvršenja krivičnog djela, noža.

Podsjećamo, optuženi Kolić Almin optužnicom se tereti da je dana 10.01.2021. godine u planinarskom domu Čolan, u namjeri da jedno lice liši života, K.R. zadao jedan ubod u predjelu desne strane grudnog koša kojom prilikom mu je nanio povrede u vidu ubodne rane u predjelu desne prednjebočne strane trupa sa prodornim kanalom kroz sedmo rebro, sedmi međurebarni prostor, osmo rebro i osmi međurebarni prostor, pa dalje kroz dijafragmu i trbušnu šupljinu i tkivo desnog režnja jetre, što je dovelo do unutrašnjeg iskrvarenja iz velikih krvnih sudova jetre koji su presjećeni duž kanala probodine kroz jetru,  što je uzorkovo  smrt K.R., dakle, usmrtio drugog. 

Prenosimo sadržaj optužnice KT ZDK:

KANTONALNOM SUDU U ZENICI
-Sudiji za prethodno saslušanje- Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku FBiH,p o d i ž e m,
O P T U Ž N I C U
Protiv,KOLIĆ ALMINA, iz Zenice, osuđivan,što je,

dana 10.01.2021. godine oko 18,30 sati, na području grada Zenice, u mjestu Čolan, u istoimenom planinarskom domu, u kojem su se nalazili K. R., K. Dž., K. S. i Đ. Đ., gdje su zajedno konzumirali alkoholna pića, nakon verbalnog konflikta zbog ranijih nesuglasica sa K. R. i nakon što mu je rekao: „Tu više neće biti Dom“, došlo je i do fizičkog sukoba, u kojem mu je K. R. zadao udarac otvorenom pesnicom u predjelu lica i udarac otvorenom konzervom u predjelu glave, nakon čega je, u namjeri da K. R. liši života nožem sa drvenom drškom ukupne dužine oko 31 cm i dužine sječiva 17,5 cm zadao mu jedan ubod u predjelu desne strane grudnog koša, iako je bio svjestan da zadavanjem takvog uboda nožem u predjelu grudnog koša gdje se nalaze vitalni organi, istog može usmrtiti, što je i htio, kojom prilikom je K. R. nanio povrede u vidu ubodne rane u predjelu desne prednjebočne strane trupa sa prodornim kanalom kroz sedmo rebro, sedmi međurebarni prostor, osmo rebro i osmi međurebarni prostor, pa dalje kroz dijafragmu i trbušnu šupljinu i tkivo desnog režnja jetre, te je kod istog usljed unutrašnjeg iskrvarenja iz velikih krvnih sudova jetre koji su presjećeni duž kanala probodine kroz jetru, na putu za bolnicu nastupila smrt, dakle, usmrtio drugog, čime je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 1. KZ FBiH.

Napomena: „Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela  imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno