Sudske klupe

Općinski sud potvrdio optužnicu protiv profesora Druge gimnazije Zenica zbog bludnih radnji nad učenicom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 04.01.2022.godine, podiglo je optužnicu protiv Kamenarevic Harisa zbog krivičnog djela Bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH. Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 07.01.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Zenica.

Tekst optužnice: 

OPĆINSKOM SUDU U ZENICI
-Sudiji za prethodno saslušanje- ZENICA
Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. ZKP-a FBiH, p o d i ž e m o O P T U Ž N I C U protiv KAMENAREVIĆ HARISA, rođen u Sarajevu, sa prebivalištem u Brezi, neosuđivan
što je, dana 29.10.2021. godine, oko 11,00 sati, u Zenici, u sportskoj dvorani JU „Druge Gimnazije”, u ulici Mejdandžik broj 2, u kojoj je zaposlen kao profesor sporta i tjelesnog odgoja, za vrijeme trajanja školskog časa, iskoristivši priliku kada se oštećena, mldb. … (rođena … godine), učenica … razreda navedene škole, naslonila na koljeno svoje drugarice mldb. … (rođena … godine) i ista leđima bila okrenuta prema njemu, oštećenu uhvatio otvorenom šakom za lijevu stranu stražnjice i stisnuo, iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom i da je ista maloljetna, što je htio, pa kada je oštećena reagovala na način da je pogledala u drugaricu … i obratila joj se riječima: „Šta radiš budalo, jesi li normalna“, … joj odgovorila: „Nisam ja, nego profesor“, nakon čega je oštećena pogledala u njega, nasmijao se i udaljio, te nastavio šetati po dvorani, zbog čega se oštećena osjećala neprijatno i uznemireno, dakle, izvršio bludnu radnju prema maloljetniku, čime je učinio krivično djelo Bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH

*Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno