Biznis

Za namjensku industriju 3 miliona KM poticajnih sredstava

Za namjensku industriju 3.000.000 KM poticajnih sredstava
Za namjensku industriju 3.000.000 KM poticajnih sredstava
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za namjensku industriju 3 miliona KM poticajnih sredstava- Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Vlada FBiH danas je usvojila Program utroška grant sredstava za kapitalne transfere javnim preduzećima i finansiranje razvojnih projekata u iznosu od 3.000.000 KM.

Cilj programa je stvaranje povoljnijeg poslovnog i investicijskog okruženja i poboljšanje uslova za poslovanje preduzeća iz namjenske industrije u Federaciji BiH realizacijom strateških ciljeva usvojenih u dokumentu Razvoj industrijske politike i Strategiji razvoja namjenske industrije FBiH.

Očekivani efekti su povećanje broja zaposlenih, rast indeksa proizvodnje za sektor namjenske industrije, primjena novih tehnologija i postupaka, poboljšanje kontrole kvalitete, razvoj novih proizvoda, proizvodnih procesa I poboljšanje opčeg privrednog stanja.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno