Košarka

Vrijedna pobjeda košarkaša Čelika protiv Bosne Royal u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrijedna pobjeda košarkaša Čelika protiv Bosne Royal u Sarajevu – U 7. kolu bh.Prvenstva za košarkaše, sezona 2020/2021, košarkaši OKK Čelik bili su na gostovanju kod starog rivala Bosne Royal u Sarajevu. Utakmica je odigrana u SD Skenderija bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarili su košarkaši Čelika.

Konačan rezultat:

KK Bosna Royal – OKK Čelik 66:78  (14:17), (13:25), (18:16), (21:20);

U ekipi Čelika dvocifreni su bili Milivoje Božović  22 poena + 20 skokova (double-double učinak) i izvrstan indeks korisnosti od 39, Ermin Dedić 17, Ranko Križanović i Haris Ćurevac po 11 poena

Kod ekipe Bosne Royal najefikasniji su bili Luka Igrutinović 22, Refik Bašić 12, Aleksandar Sokolović 11 i

Dragan Jeftić 10 poena.

Treća pobjeda košarkaša Čelika u tekućem prvenstvu, koji su večeras pružili odličnu partiju i u gostima pobjedili starog rivala Bosnu Royal u Sarajevu.

U prvoj dionici ekipa Bosne Royal je imala samo jedno vođstvo (12:10) i to je jedino vođstvo domaćih na utakmici, sve ostalo vrijeme je vodio Čelik u ovoj dionici, najviše plus pet poena, a dionica je završena sa 14:17 za Zeničane.

Drugu dionicu gosti otvaraju serijom od 0:7 i prednost ide na deset poena (14:24). Dobra igra Zeničana se nastavlja kroz drugu dionicu, prednost ide i na plus 16 poena (23:39), a završilo je sa plus 15 za Čelik i rezultat na poluvremenu je 27:42.

U trećoj dionici Čelik ide i na plus 21 (33:54), ali Bosna, do kraja treće dionice smanjuje na 45:58, što je i rezultat na kraju tri četvrtine utakmice.

Zadnju dionicu gosti odigravaju rutinski, čuvaju stečeno vođstvo za konačnih plus 12 poena za Čelik.

Nakon današnje pobjede, Čelik je na omjeru tri pobjede i dva poraza u pet odigranh mečeva, uz jednu odgođenu utakmicu, Čapljina – Čelik iz 5.kola.

Svi košarkaši iz rostera OKK Čelik, osim Anesa Podojka, dobili su priliku da nastupe u večerašnjoj utakmici.

U sljedećem 8. kolu košarkaši Čelika su domaćini ekipi KK Bratunac.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno