Košarka

Prvi poraz košarkašica Čelika u ovom prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi poraz košarkašica Čelika u ovom prvenstvu – U odgođenoj utakmici iz 4. kola bh. košarkaške lige za sezonu 2020/2021, košarkašice KŽK Čelik bile su na gostovanju kod ekipe ŽKK Jedinstvo Dženex u Tuzli. U dvorani „Mejdan“ pobjedu je ostvarila domaća ekipa Jedinstva Dženex.

Rezultat: ŽKK Jedinstvo Dženex – KŽK Čelik  84:66  (23:17), (14:15 (27:16), (20:18);

Sastav ekipe KŽK Čelik, poeni, skokovi:

Kovačević 23 p.+14 skokova, Selimović 18 p. + 16 skokova, Branzovski 3, Mulić 2, Husejnović 10, Indžić, Čaušević, Sinanović 2, Čaić 6, Pašalić, Halimić, Halimić 2. (Trener Aida Kalušić, pom trener Nedžad Mulić).

Najefikasnije u ekipi Čelika bile su Nedžla Kovačević 23, Ajla Selimović 18 i Amila Husejnović 10 poena.

Kod Jedinstva  Dženex najefikasnije Bhrea Griffin s 31 poenom i Jamsha Mosley sa 23 poena.

Nakon pauze od gotovo 25 dana, zbog zdravstvenih problema u ekipi, košarkašice Čelika su odigrale odgođenu utakmicu iz 4.kola i to protiv Jedinstva Dženex u Tuzli.

U prvom poluvremenu dosta izjednačena utakmica, a domaće košarkašice nakon prvog poluvremena imaju vođstvo 37:32.

U trećem periodu sjajna igra Jedinstva, posebno u odbrani, s kojom se košarkašice Čelika ne snalaze. Ovu dionicu dobijaju domaće košarkašice rezultatom 27:16 i nakon tri dionice imaju prednost od 64:48.

U zadnjoj dionici ove utakmice košarkašice Čelika uspjele su se vratiti na devet bodova zaostatka, ali nisu imali snage za ništa više. Na kraju uvjerljiva pobjeda Jedinstva rezultatom 84:66.

Nakon utakmice, za BH Basket, trener Aida Kalušić je izjavila:

-Čestitam Jedinstvu na pobjedi, bili su bolji u svim segmentima, a ovo je bila fer i korektna utakmica. Trenirali smo tek ovu sedmicu zbog koronavirusa, koji je ostavio traga na naš tim. COVID-19 nas je uznemirio, bili smo u dobroj formi, imali tri pobjede i bili neneporaženi -, kazala je Kalušić.

Košarkašice Čelika trenutno su na omjeru od tri pobjede i jednog poraza.

U srijedu, 18. novembra u 17 sati, Čelik će odigrati odgođenu utakmicu iz 5.kola na domaćem parketu sa ekipom Konjica. U 6.kolu ekipa Čelika je bila slobodna, a u 7.kolu igraju domaću utakmicu protiv aktuelnih šampionki, RMU Banovići.

E.Imamović

Foto sa Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno