Rukomet

Vrijedna gostujuća pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u Tešnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici šestog kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2022/2023, juče, 30.10.2022.godine, u Tešnju u SRC Tešanj igrali su domaća ekipa RK Bosna i zenička ekipa ŠR Čelik junior. Zasluženu i vrijednu pobjedu u ovom meču zabilježila je gostujuća ekipa iz Zenice, ŠR Čelik Junior.

Rezultat: RK Bosna Tešanj – ŠR Čelik junior 27:35 (15:15);

Isključenja: RK Bosna 14 minuta, ŠR Čelik junior 8 minuta;

Sedmerci: RK Bosna 2/3, ŠR Čelik junior 2/4;

Kod Čelik juniora najefikasniji su bili Anes Suljić sa 8, Jasmin Omerović 7 i Stjepan Baltić 5 golova;

Kod Bosne najefikasniji Ahned Jašić sa 7, te Sabit Omahić i Amar Murtezanović sa po 4 gola;

Ovo je šesta pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior od šest odigranih utakmica u tekućem prvenstvu. O samoj utakmici u Tešnju saopštio nam je trener ŠR Čelik junior, Vladimir Zeljko:

-Odlična utakmica naših momaka. Domaća ekipa je u prvom poluvremenu pružila sjajan otpor našim momcima i bila ravnopravan protivnik. U drugim poluvremenu furiozna igra našeg tima gdje već u 40.minutu pravimo nedostižnu razliku. Sve ono što smo, cijelo ovo vrijeme, tražili od naših momaka, oni su prikazali u drugom poluvremenu. Sa ovakvom igrom, bilo koji protivnik nema šta da traži. Kompletna ekipa je odigrala na nivou, tako da nema potrebe da bilo koga izdvajamo. Ovo je bila odlična uvertira za naredna dva meča, koja igramo u Zenici, protiv Žepča i našeg starijeg ligaša, RK Čelik, koji je ujedno i najveći favorit za ulazak u PL što su pokazali u dosadašnjim utakmicama -, kazao nam je trener Zeljko.

Drugi zenički ligaš, RK Čelik, zabilježio je domaću pobjedu od 38:22 nad RK Sana 7, a  igralo se u Gradskoj dvorani u Vitezu, rezultat: 38:22 za Čelik, poluvrijeme 19:10. Utakmica je igrana u Vitezu zbog zauzetosti gradske Arene u Zenici. O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/peta-pobjeda-rk-celik-u-nizu/ .

U narednom, sedmom, kolu ŠR Čelik Junior je domaćin ekipi Žepča, a drugi zenički ligaš, RK Čelik, gostuje ekipi Nova Bila. (Izvor Sport DC).

Rezultati 6.kola (izvor SportDC):

RK Čelik – „Sana 7“ 38:22

Bosna Tešanj – ŠR Čelik junior 27:35

Žepče – Nova Bila 34:27

Rudar (B) – Jajce 34:30

Krajina – Kiseljak 31:35

(Slobodna je bila ekipa Donji Vakuf)

Nakon šest kola, prvi na tabeli sa šest pobjeda i 12 bodova je ekipa Čelik junior, drugo mjesto je RK Čelik sa 10 bodova i utakmicom manje. Bez bodova su Sana 7 i Donji Vakuf.

 Parovi 7.kola (izvor SportDC):

ŠR Čelik junior –Žepče

Nova Bila – RK Čelik

Donji Vakuf – Krajina

Jajce – Bosna Tešanj

Kiseljak – Rudar (B)

(Slobodna ekipa „Sana“)

E.Imamović

Foto sa ŠR Čelik j. i RK Bosna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno