Rukomet

Peta pobjeda RK Čelik u nizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Peta pobjeda RK Čelika u nizu

• Bez 5 standardnih prvotimaca Čelik pružio dobru partiju i osvojio 2 nova boda, ukuopno pet pobjeda iz pet utakmica
• Ekipa Sane 7 igrala soildno i čudo je da su oni na dnu tabele

Utakmica 6. kola Prve lige F BiH. Igrano u Gradskoj dvorani u Vitezu, pred oko 100 gledalaca. Rezukltat: 38:22 za Čelik, poluvrijeme 19:10.

Sudije. Brkić – Zuko, iz Sarajeva.

Delegat: Pezo iz Bugojna.

Isključenja: Čelik 6 minuta, Sana – 8 minuta.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (10 obrana), Miran Čović (5), Admir Bjelopoljak (5), Adnan Sumbuljević (3), Tarik Kubat (4), Ahmet Kačamaković (1), Eldar Zukić, Tarik Škaljo (2 odbrane), Ajdin Starčević, Mirsad Čelenka (2), Velid Čelenka (7), Faris Rujanac (11), Omar Osmančević, Dženan Hodžić (7 odbrana). Trener: Ljubomir Flipović.

Solidna rukometna predstava odigrana je u Gradskoj dvorani u Vitezu, gde je Čelik igrao svoju domaću novu prvenstvenu utakmicu u Prvoj ligi F BiH, a zbog zauzetosti Gradske arene u Zenici. RK Čelik je igrao bez 5 standardnih prvotimaca, zbog povreda i drugih opravdanih razloga.

Iako se tako nije moglo predpostaviti, zbog toga što se Sana 7 nalazi na dnu prvenstvene tabele, ipak utakmica je bila sasvim solidna i stotinjak gledalaca, navijača RK Čelika, je prisustvalo zanimljivoj rukometnoj predstavi. Zato je pravo čudo da se solidna ekipa nalazi na dnu tabele Prve lige F BiH.

Sana 7 je povela samo jednom, na samom početku utakmice (1:0), nakon čega je RK Čelik bio čitavo vrijeme u vodstvu. Tako je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 19:10 za Čelik, a na kraju utakmice je bilo 16 golova razlike za Čelik (38:22).

Trener Filipović je dao šansu svim raspoloživim igračima, pa su tako u ovoj utakmici zaigrala i sva četvorica šesnaestogodišnjka iz Čelikovog podmlatka (Kačamaković, Zukić, Škaljo i Osmančević).

Može se reći da je mladi Velid Čelenka, koji je na lijevom krilu zamijenio sada povrijeđenog Edina Gušića, iako i sam nedovoljno oporavljen od nedavne provrede, svoju šansu potpuno iskoristio. Igrao je dobro i odbrani i u napadu, žestoko se borio i ginuo za svakom loptom. Čelenka mlađi je postiao 7 golova i tako se ozbiljno nametnuo treneru Filipoviću.

Inače, golgeter utakmice je bio sjajni Faris Rujanac, sa 11 golova, dok su po 5 golova dodali takođe zapaženi Admir Bjelopoljak i Miran Čović. Tarik Kubat je postigao gol manje (ukupno 4), a u listu strijeljaca još su se upisali Adnan Sumbuljević (3 gola), Mirsad Čelenka (2) i mladi Ahmet Kačamaković (1 gol). Golmanski trio – Čehajić-Hodžić-Škaljo bili su na visini zadatka.

Ekipa Sane 7 u svojim redovima ima nekoliko odličnih igrača. Najbolji među njima je Haris Dugonjić, koji je postigao 8 golova, a odlični Alis Ibričić je dodao 6 golova.

Junak utakmice protiv Sane 7, Velid Čelenka, kaže:

– Drago mi je da moja forma ide uzlaznom linijom i da sam pomogao ekipi u ovo meču, ispostvailo se protiv veoma neugodnog protivnika Sane 7. Nakon povrede vraćam se u formu i nadam se da će moj dprinos ekipi biti sve veći mi veći. Nastavaljamo sa ozbijnim radom i idemo dalje! – kaže Čelenka.

Golgeter utakmice Faris Rujanac ističe:

– Ovo je pobjeda kolektivne igre RK Čelika. Sana me iznenadila dobrom igrom. Svi smo igrali požrtvovano, borbeno: svi za jednog, jedan za sve. Idemo dalje! Idemo u Bilu da se nadigravamo! Svaki protivnik je važan, a Bila je poznata kao koljevka dobrog rukometa! – izjavio je Faris Rujanac.

U narednom kolu RK Čelik gostuje u Novoj Biloj, a trener Filipović vjeruje da će se neki igrači dotle oporaviti.

RK Čelik

Foto arhiva E.I.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno