Rukomet

Rukometašice BiH u dramatičnoj završnici bolje od Grčke, ali ne idu dalje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometašice reprezentacije Bosne i Hercegovine savladale su Grčku u revanš utakmici prvog nivoa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 22:21, ali nisu se uspjele plasirati u drugi krug takmičenja.

Naše rukometašice pružile su još jednu dobru partiju, na kraju i pobijedile, ali su ostale bez plasmana u glavnu rundu kvalifikacija za SP zbog poraza od 23:21 u četvrtak u prvoj utakmici.

Ostaje žal što su naše najbolje rukometašice ostale bez plasmana, bio im je potreban samo jedan pogodak kako bi se igrali produžeci, međutim nedostajalo im je i malo sportske sreće.

Imale su naše djevojke, kao i u prvoj utakmici, dosta dobru razliku tokom utakmice, koja je u jednom trenutku iznosila i pet golova, ali u odsudnim trenucima su Grkinje te koje su zbile redove, imale više koncentracij, ali i sreće, te na kraju prošle dalje.

U redovima Bosne i Hercegovine najbolja je bila Marija Gudelj sa 7 golova, Edina Demić sa 5, a Anica Gudelj je imala 11 odbrana. Magdalini Kepesidou bila je najbolja u redovima Grčke sa 15 odbrana.

Autor: N1/Haris Mrkonja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno