Sudske klupe

Vrhovni sud FBiH potvrdio: Jasenku Driniću četiri i po godine zatvora zbog smrti Senida Kulačića

Ubijeni Senid Kulačić

Vrhovni sud FBiH potvrdio: Jasenku Driniću četiri i po godine zatvora zbog smrti Senida Kulačića – Vrhovni sud FBiH donio je presudu kojom je Jasenko Drinić pravomoćno osuđen na četiri i po godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, koje su rezultirale smrću bivšeg igrača FK Čelik Senida Kulačića (28).

Presuda je donesena nakon što je Vrhovni sud odbio žalbe kantonalnog tužioca, ali i branioca optuženog Drinića kao neosnovane, te potvrdio prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Zenici od 11. jula ove godine.

Senid Kulačić ubijen je 7. marta u restoranu hostela T&M u Zenici, uoči njegovog 28. rođendana. Sjedio je sa Drinićem, Kemalom Kadrićem, Srđanom Pantićem i Arnelom Tufekčićem.

Nakon kraće svađe, Drinić je ustao, te preklopnom čakijom Senidu zadao udarac u gornji dio desne natkoljenice zbog čega je došlo do obilnog krvarenja. Tufekčić i Kadrić potom su iznijeli Kulačića iz restorana, a Kadrić ga je odvezao do Kantonalne bolnice u Zenici, gdje je dvadesetak minuta kasnije podlegao. Ubod je bio koban jer je Kulačić pogođen u arteriju.

Nakon prvostepene presude, koja je sada i potvrđena, grupa Zeničana prošetala je ulicama Zenice gdje su, nezadovoljni presudom, od nadležnih tražili ponovljeno suđenje.

M.M. Faktor.ba

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...