Sudske klupe

Skrivila nesreću u Sarajevu i pobjegla s mjesta nesreće

Skrivila nesreću u Sarajevu i pobjegla s mjesta nesreće – U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u sarajevskoj ulici Drinska povrijeđena je jedna osoba.

Tom prilikom automobilom je udarila i oborila na kolovoz pješakinju V. N. (1962). Automobilom je upravljala vozačica S. M. (1973) iz Zenice, koja se nakon saobraćajne nezgode, bez zaustavljanja vozilom udaljila s mjesta nesreće.

 U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja V. N., a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKCS-u u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju. O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Istog dana u 18.50 sati, S.M. je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa) i člana 337. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi), a u vezi s članom 332. (Ugrožavanje javnog prometa) KZFBiH.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja (RSA).

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...