Info

Vremenska prognoza za naredne sedmice

Vremenska prognoza za naredne sedmice – Atmosfera iznad naših područja do kraja mjeseca i dalje će biti nestabilna. Lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom mogući su u Bosni i sjevernoj Hercegovini. Na jugu Hercegovine očekuje se malo do umjereno oblačno i djelimično sunčano, navode meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u vremenskoj prognozi do 12. augusta.

Početkom augusta u Bosni zadržat će se i dalje pretežno oblačno, ali i stabilnije vrijeme sa malim izgledima za kišu. U Hercegovini pretežno sunčano i toplije u odnosu na početak ove sedmice. Jutra i noć će bit svježa i ugodna.

Jutarnje temperature zraka tokom sedmice u Bosni prognoziraju se između 13°C i 18°C, a na jugu zemlje od 17 do 22°C. Maksimalne dnevne temperature u središnjim i sjevernim područjima očekuju se između 25°C i 31°C. Na jugu nešto toplije uz najvišu temperaturu do 34°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama, naredne sedmice (od 5. augusta) očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina moguće je u sjevernoj i zapadnoj Bosni. Na jugu Hercegovine zadržat će se pretežno sunčano i toplo vrijeme.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 12°C do 17°C u Bosni, a na jugu zemlje do 23°C.

Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će od 24°C do 30°C, a u Hercegovini do 32°C.

N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem