Info

Projekat Evropske unije “Preuzmi inicijativu”: film Tima “ZDDG” čiji je član Zeničanka Hana Muslić osvojio prvo mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Projekat Evropske unije “Preuzmi inicijativu”: film Tima “ZDDG” čiji je član Zeničanka Hana Muslić osvojio prvo mjesto – 16.000 srednjoškolaca iz 292 škole širom Bosne i Hercegovine u istraživanju koje je provela Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine istakli su problem “odliva mozgova” iz BiH kao jedan od najvećih s kojima se suočava moderno bh. društvo.

Tim “ZDDG”, kojeg je činilo 5 srednjoškolaca, uključujući i mladu Zeničanku Hanu Muslić, je u okviru projekta Evropske unije “Preuzmi inicijativu” snimio film upravo na ovu temu.

Ova video kampanja je imala za cilj da predstavi i skrenu pažnu na probleme s kojima se suočavaju mladi u našem društvu.

U konkurenciji 10 scenarija, a kasnije i 5 filmova, njihova ideja i film su osvojili prvo mjesto ! Imali su nevjerovatan zbir bodova 98/100!

U čast pobjednika napravljen je i svečani event u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu, gdje je ambasador EU u BiH Lars Gunnar Wigemark uručio našim mladim diplome i zvanične potvrde da su najbolji.

Na ovaj način naši mladi izvrsno promoviraju i svoje srednje škole iz kojih su potekli, te vlastite gradove

Kao nagrada za nevjerovatno dobro urađen film i za osvojeno prvo mjesto, srednjoškolci odlaze u Brisel na studijsko putovanje i posjetu Evropskom parlamentu gdje će imati priliku razgovarati sa EU zvaničnicima .

U svrhu toga, iskreno se nadamo da još jedan uspjeh naših mladih ljudi koji predstavljaju kako svoje gradove, a tako i BiH na najvećem nivou neće ostati nezapažen od strane lokalnih i državnih vlasti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno