Zenica

Vlada ZDK o strategiji razvoja zdravstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na današnjoj sjednici razmatrala program “Strategije razvoja zdravstva na području ZDK-a za period 2016-2025. godine”.

Projektni tim, koji je radio na izradi Strategije urađene u cilju bolje zdravstvene zaštite stanovništva i bolje usluge za građane ovog kantona, predvodio je prof.dr. Aziz Šunje, sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Tokom diskusije najveći broj učesnika u raspravi pozdravio je donošenje ovog dokumenta, ali je iskazana i opravdana bojazan da bi “u slučaju izostanka političke volje i nedostatka sredstava za njegovu implementaciju mogao ostati mrtvo slovo na papiru”.

U dokumentu je urađena opširna analiza sadašnjeg stanja i statusa Kantonalne bolnice Zenica, koja je najveća i referentna zdravstvena ustanova u ZDK-u, a u “Strategiji razvoja zdravstva” je predviđeno da bi ova značajna zdravstvena institucija trebala prerasti u budući Univerzitetsko-klinički centar.

Pored članova Vlade Zeničko-dobojskog kantona prezentaciji “Strategije razvoja zdravstva na području ZDK-a za period 2016-2025. godine” prisustvovali su članovi menadžmenta zdravstvenih ustanova, granskih sindikata u oblasti zdravstva, a usvajanje ovog značajnog dokumenta planirano je na jednoj od narednih sjednica Skupštine ZDK-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno