Zenica

Ministar Čampara i direktor Lukač pohvalili MUP ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 22.07.2015. godine, u službenoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona boravili su ministar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, gdje su ih primili ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut.  
U uvodnom dijelu sastanka ministar Žilić se zahvalio na posjeti, te kroz kraće izlaganje informisao prisutne o značajnijim projektima i aktivnostima Ministarstva, te ukazao na određene parametre, kada je u pitanju kriminalitet, koji pokazuju značajan pomak na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela. U nastavku je ocijenio stanje bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona zadovoljavajućim, uz napomenu da ti pokazatelji uvijek mogu biti bolji i da će se u narednom periodu raditi na unapređenju svih segmenata djelovanja ministarstva kojim rukovodi.
U nastavku je komesar Šut, tokom kraće prezentacije, upoznao goste sa načinom ustrojstva i djelovanja Uprave policije, a u svom izlaganju posebno je obrazložio načine funkcionisanja i organizacije Specijalne policijske jedinice i Jedinice za sprječavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, te ukazao na veoma efikasan način angažiranja pripadnika navedenih jedinica, koji su posebno odabrani i kroz različite specijalističke obuke stekli određene vještine i znanja.

Direktor Lukač je u svom izlaganju ukazao na osnovne prioritete u radu i djelovanju, ne samo Federalne uprave policije nego i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, te istakao  činjenicu da policijske strukture u Federaciji BiH moraju krajnje odlučno, ozbiljno i profesionalno odreagovati, u okviru utvrđenih nadležnosti, na svaki sigurnosni izazov i prijetnju. Takođe je naglasio da će se u narednom periodu intenzivno raditi na jačanju policijskih struktura u Federaciji BiH.
Federalni ministar Aljoša se zahvalio na dobrodošlici, te izrazio zadovoljstvo određenim prezentiranim aktivnostima Ministarstva. Takođe je uputio čestitke na rezultatima postignutim u oblasti kriminaliteta, a u svom obraćanju je informisao domaćine da je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo odluku kojom Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona trajno dodjeljuje tri stotine policijskih uniformi, koje se odmah mogu preuzeti i koristiti. Tom prilikom ministar Čampara je izrazio nadu da će donirana oprema biti korisna u radu policije u Zeničko-dobojskom kantonu, te izrazio uvjerenje da će se u narednom periodu saradnja  između Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona još više unaprijediti, kako bi se zajedničkim naporima stvorile pretpostavke za miran i siguran ambijent za sve građane i njihovu imovinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno