Zenica

Finansijske odluke Vlade ZDK

Izgradnja lifta za osobe sa invaliditetom
Izgradnja lifta za osobe sa invaliditetom
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko – dobojskog kantona odlučila je da sa 38.000 KM finansira izgradnju lifta za osobe sa invaliditetom u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta, uokviru projekta savladavanja prepreka za osobe u kolicima ili ograničenim kretanjem.

Prethodno, urađene su pristupne staze, a ugradnjom prilagođenog lifta i ova kategorija stanovništva konačno bi imala neometan pristup predstavama i programima u zgradi BNP-a.

Osim ove, donesene su odluke o dodjeli 11.000 KM Ibrahimu Šahinoviću za liječenje, Centru za socijalni rad Vareš 14.000 KM, KUD “Gorica” 1.000 KM, udruženju slijepih 2.500, te udruženju penzionera 6.000 KM.

Vlada je odobrila upotrebu sredstava iz Kreditno-garancijskog fonda ZDK firmi “Ćosić promex” iz Usore, u iznosu od 100.000 KM, uz veoma pogodnu kamatu od samo 2,56 posto.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno