Info

Vlada FBiH proširila zaključke o obustavi konkursnih procedura

Vlada FBiH

Vlada FBiH proširila zaključke o obustavi konkursnih procedura – Vlada FBiH proširila je zaključke sa sjednice od 30.6.2016. godine, a koji se odnose na obustave konkursne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 30.9.2016. godine.

Danas su dodane nove tačke kojim su federalna ministarstva dužna Vladi dostaviti zahtjev za davanje saglasnosti za pokretanje konkursne procedure, s pregledom radnih mjesta u ministarstvima koja su ostala upražnjena odlaskom uposlenika u penziju ili prestankom radnog odnosa državnih službenika i namještenika po drugom osnovu, počev od 1.4.2015. godine. Vlada može dati saglasnost za pokretanje procedure prijema na radna mjesta najviše do 50 potso izvršilaca u odnosu na broj upražnjenih radnih mjesta.

Izuzetno, Vlada može dati saglasnost za prijem i većeg broja izvršilaca ukoliko se, na bazi posebnog obrazloženja, ocijeni da se radi o novim poslovima ministarstava koji su ustanovljeni donošenjem zakona ili podzakonskih akata.

Iste ove odredbe, zaključeno je danas, odnose se i na institucije čiji je osnivač Federacija BiH.

Federalno ministarstvo pravde i Federalni zavod za javnu upravu zaduženi su da, u roku od 60 dana, donesu propis koji će regulisati zapošljavanje u javnoj upravi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem