Politika

Vlada do kraja marta produžila moratorij

Vlada FBiH do kraja marta produžila moratorij na zapošljavanje
Vlada FBiH do kraja marta produžila moratorij na zapošljavanje
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada FBiH do kraja marta produžila moratorij na zapošljavanje- Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj, telefonski održanoj, sjednici donijela zaključak o obustavi konkursnih procedura za prijem državnih služenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 31.3.2016. godine.

Ovaj zaključak obavezni su provesti federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, naročito Agencija za državnu službu FBiH, institucije Federacije BiH koje je osnovala Federacija, a koje vrše javna ovlaštenja i koje imaju svojstvo pravnog lica, izuzev federalnih ministarstava.

Do istog datuma obustavljeno je i zaključivanje svih ugovora o djelu, a ova obaveza se odnosi na federalna ministarstva, federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, institucije Federacije BiH koje je osnovala Federacija BiH, a koje vrše javna ovlaštenja i koje imaju svojstvo pravnog lica. Izuzetno, i u slučaju neodložne potrebe, ove institucije ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH.

akta.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno