Politika

Vanredna sjednica A-SDA ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vanredna sjednica A-SDA ZDK – U Zenici je održana vanredna sjednica KO A-SDA ZDK sa učešćem predstavnika iz svih općinskih organizacija Stranke sa ZDK-a. Povod sjednice je bila kriza vlasti u ZDK-u koja se permanentno negativno reflektira na političke odnose, kao i na opće ekonomsko i socijalno stanje stanovništva u ZDK-u, a svoju kulminaciju je doživjela neusvajanjem budžeta za 2016. godinu.

KO A-SDA razmatrajući aktualno stanje u ZDK-u izrazio je krajnju zabrinutost zbog nefunkcioniranja vlasti, te stavljanija prioriteta socijalne i ekonomske sigurnosti na razinu drugorazredne problematike.

U zajedničkom zaključku još stoji: „A-SDA ZDK-a je putem svojih predstavnika u vlasti tokom procedure izrade nacrta i prijedloga Budžeta političkim putevima i metodama ukazivala i dalje će ukazivati na mnogobrojne propuste i neispravnosti koji su se našle u Prijedlogu Budžeta za 2016. godinu., a koji zbog niza nelogičnosti i nepostojanja političkog konsenzusa među strankama, koje participraju u Skupštini ZDK- a, nije naišao na potrebnu većinu za usvajanje.

Stoga, još jedanput pozivamo relevantne političke faktore da pristupe detaljnijoj analizi i revidiranju prijedloga i amandmana predstavnika A-SDA koji tretiraju socijalnu dimenziju Budžeta, posebno kategorija koje ovise o socijalnim davanjima, a sve s ciljem umanjivanja posljedica nezaposlenosti, siromaštva i socijalne nezbrinutosti koji, nažalost, galopirajući iz dana u dan uzimaju svoj danak na našem Kantonu.“

Press KO A-SDA ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno