Politika

SDA ZDK: reakcija na obraćanje SDP-a

Reakcija na obraćanje SDP-a
Reakcija na obraćanje SDP-a
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom Saopćenja KO SDP ZDK u kojem ova stranka, gubitnica na proteklim Općim izborima, komentariše Nacrt budžeta ZDK za 2016. godinu i prepada javnost svojim politikantskim komentarima, KO SDA ZDK daje punu podršku Vladi Kantona za Nacrt budžeta za 2016. godinu.

Pozivamo javnost da se prisjeti vremena kada je Zeničko-dobojskim kantonom vladao SDP. Još uvijek su svježe slike protesta porodilja, sa bebama u kolicima, zbog neisplaćenih mjesečnih naknada ispred zgrade Vlade. Zajedno sa njima protestvovali su i studenti zbog kašnjenja stipendija po šest i više mjeseci. Isplate borcima su bile potpuno obustavljene. Vlada Kantona predvođena SDP-om u rekordnom vremenu je uspjela uništiti budžet ZDK i napraviti dubiozu od preko 50 miliona KM.

Očito je da je neuspješna vladavina SDP-a prošlost. Dolaskom na vlast SDA i koalicionih partnera stabilizirane su političke i socio-ekonomske prilike. Nema više protesta porodilja, studenata, boraca i ostalih korisnika budžeta pred zgradom Vlade. Ovo je još jedan pokušaj SDP-a da bez konkretnog rada i vlastitih rezultata obmanjuje javnost. Imajući u vidu rezultate Vlade postignute u 2015. godini, KO SDA ZDK siguran je da Vlada zna pravi put koji će donijeti, uz stabilnost, i prijeko potrebni napredak našem kantonu.

SDA ZDK svim građankama i građanima ZDK želi sretnu i uspješnu Novu 2016. godinu!
PRESS KO SDA ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno