Ostali sportovi

Visoka pobjeda zeničkih MNK Neimari nad Konjodorom u Mini ligi za ulazak u Premijer ligu BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visoka pobjeda zeničkih MNK Neimari nad Konjodorom u Mini ligi za ulazak u Premijer ligu BiH – U prvoj utakmici završnice Mini lige zenički MNK Neimari visoko so porazili ekipu FC Konjodor iz Bužima.

Rezultat:

MNK Neimari – FC Konjodor 6:2 (1:0)

Strijelci za Neimare: Seldin Zatagić i Amar Vehabović po dva gola, te Nermin Pašalić i Alija Bajrić po jedan gol.

Ovo je druga pobjeda MNK Neimari na završici za ulazak u Premijer futsal ligu BiH, nakon što su juče eliminisali u nokaut utakmici ekipu Ćulin mlin iz Livna nakon boljeg izvođenja penala (u regularnom dijelu bilo je 3:3 nakon visokog vođstva Livnjaka od 0:3).

Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vođstvom Neimara od 1:0. Početkom drugog poluvremena Konjodor je izjednačio na 1:1, ali je Seldin Zatagić postigao gol iz penala za novo vođstvo od 2:1.

Danas su Neimari vodili sa 1:0 i 2:1, ali su Bužimljani uspjeli dva puta da izjednače rezultat. Nakon trećeg vođstva Neimara od 3:2 i povećanja na 4:2, dileme oko pobjednika više nije bilo, jer su Zeničani postigli još dva gola i rutinski priveli utakmicu kraju za konačnih i velikih 6:2.

 

Nakon što su juče odigrane tri nokaut utakmice, plasman u mini ligu osigurali su zenički Neimari, tuzlanska Bosna Kompred i Konjodor iz Bužima. Jedan od ova tri kluba izborit će plasman u Premijer ligu BiH.

Sve utakmice igraju se u USRC “Midhat Hujdur-Hujka” u Mostaru uz direktan prijenos na City TV.

Prema rasporedu, od danas 25.9.2020.godine do nedjelje 27.9. bit će odigrana po jedna utakmica Mini lige.

Preostali raspored:

Subota u 18:00, MNK Bosna Kompred – MNK Neimari

Nedjelja u 13:00, FC Konjodor – MNK Bosna Kompred

Čestitke Neimarima na ovoj velikoj pobjedi od sportske redakcije Zenicabloga i želimo im puno sreće i dobar rezultat u odlučujućoj utakmici protiv MNK Bosna Kompred.

E.Imamović

Foto MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno