Rukomet

Vijesti iz RK “Čelik”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juče je u Kliničkom centru u Novom Sadu, jedan od najboljih igrača RK ,,Čelika” srednji bek, Aldin Mehinović operisao križne ligametne desne noge. Operaciju je obavio jedan od najbojih specijalista u regionu za ovu vrstu sportskih povreda – prof. dr. Miroslav Milankov.
„Operacija je protekla dobro i nakon operacije se osjećam odlično. Pozdravljam sve moje saigrače i sve prijatelje i navijače RK ,,Čelika”, sve one koji se interesuju za moje zdravlje. Saigračima poručujem da u petak ostvarimo još jednu prvenstvenu pobjedu, protiv RK Zrinjskog u našoj Gradskoj areni. Ja sam uz vas. Hvala svima koji se intersuju za to kako je protekla operacija“ – poručuje je iz novosadske Bolnice Aldin Mehinović.

JOLOVIĆ BIO NA NOVOM PREGLEDU U BOLNICI
Boško Jolovć, koji je ,,zaradio” snažan udarac u stomak od igrača RK Krajine – Damira Dizdarevića, dobro se oporavlja.
„Danas sam ponovo bio na pregledu u zeničkoj Bolnici i doktorica je konstatovala da se stanje sa stomakom normalizuje .Naime, želudac je vraćen na svoje mjesto, pridržavam se terapije, večeras sam, čak, lagano trenirao. Nadam se najboljem, a mom nastupu u petak protiv RK ,,Zrinjskog” odlučiće naš klupski zdravstevni tim“ – izjavio je pouzdani igrač ,,Čelika” Boško Jolović.
JAŠKIĆ, TAKOĐE, DOBIO UDARAC U RAME
Žrtva veoma grube igre ekipe RK ,,Krajina” iz Cazina u utakmici četvrtfinala Kupa BiH (38:29 za RK Čelik) je i desni bek ,,Čelika” Adnan Jaškić, koji je protiv ,,Krajine” pružio dobru partiju.
„Primio sam jak udarac u rame i imam velike bolove. Stisnuću zube i odigrati utakmicu protiv Zrinjskog, a onda ću zatražti pomoć ljekara – kaže Adnan Jaškić.

PROTIV ,,ZRINJSKOG” NOVA POBJEDA
Nakon teške Kup utakmice protiv RK Krajine iz Cazina, rukometaši ,,Čelika” su, zbog velikog broja povreda, sinoć imali laganiji, više rekreativni trening pred narednu prvenstvenu utakmicu Premijer lige BiH sa RK Zrinjskim u Gradskoj areni u petak, 13. marta u 17.00 sati.
Adnan Bašić, trener ,,Čelika”:
„Mi protiv RK ,,Zrinjskog” imamo imperativ pobjede, kako bi u slučaju pobjede RK Vogošće kod kuće protiv ,,Izviđača” ponovo zasjeli na čelnu poziciju gdje nam je i mjesto. I pored brojnih povreda u ekipi – Jolović, Jaškić, Ćosić, Hadžihasić, sreća je da imamo dugu klupu i zato ću dati šansu svim igračima, kako bi savladali uvijek opasan RK Zrinjski“ – kaže Bašić.
Aldin Begagić, pivotmen i sportski direktor ,,Čelika” dodaje:
„Obećavam da ćemo ponoviti borbenost i zalaganje naše ekipe kao i u prethodne tri utakmice, a tada rezultat neće izostati (pobijedili smo u posljednje tri utakmice u nizu – RK Bosnu, Sarajevo, RK Gradačac i RK Krajinu ). Pozivam ljubitelje rukometa da u što većem broju prisustvuju ovoj utakmioci i podrže nas na putu do samog vrha prvenstvene tabale. Ovu utakmicu posvećujemo našim operisanim saigračima – Milanu Duvnjaku i Aldinu Mehinoviću, kojima želimo brzi oporavak i povratak u ekipu“ – poručuje Aldin Begagić.

UTAKMICA PROTIV ZRINJSKOG IGRA SE U PETAK, 13. MARTA SA POČETKOM U 17.00 SATI U GRADSKOJ ARENI.
ZENIČANI DOĐITE – IGRAMO ZA VAS I ZA NAŠE OPERISANE DRUGOVE – PORUČUJU IZ RK ,,ČELIKA”!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno