Rukomet

Foto: Čelik bolji od Krajine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RUKOMETNI KUP BIH. PRVA UTAKMICA ČETVRTFINALA. RK ČELIK – RK KRAJINA 38:29 – Gradska ARENA u Zenici; Početak: u 17:00 sati; Gledalaca: oko 400; Sudije: Ilić Goran i Paleksić Vedran iz Doboja. Delegat je bio Zdenko Alpeza iz Mostara; U prvoj utakmici četvrtfinala KUP-a Bosne i Hercegovine za rukometaše večeras su u gradskoj Areni u Zenici igrali zenički Čelik i ekipa RK Krajina iz Cazina, lider na tabeli I lige Federacije, grupa Sjever. Pobjedila je zasluženo domaća ekipa Čelika.

REZULTAT: ČELIK – KRAJINA 38:29 (18:14);
Sastavi:
RKČelik: Hadžihasić, Dervenčić, Martić, Ekinović, Mehić, Mujanović, Memić, Jaškić, Kadić, Zvekić, Begagić Aldin, Ćosić, Tufekčić, Jolović, Begović, Beganović. (Trener: Adnan Bašić);
RK Krajina: Fejzović, Salkić Demirel, Burazor, Kapić, Salkić Ismir, Bajramović, Lipović Adem, Šahinović, Dizdarević, Bašagić, Osmanagić, Stanić, Lipović Alen (Trener Jasenko Hegić);

Najefikasniji kod Čelika: Davor Kadić (11), Aldin Begagić (7), te Haso Ćosić i Adnan Jaškić po 6 golova.
Najviše golova za Krajinu postigli su: Edin Bajramović (11), te Emir Šahinović i Bojan Burazor po 4 gola
Sedmerci za Čelik: 3 (3); Sedmerci za Krajinu: 1 (1) ; Isključenja: Čelik (12′ ), Krajina (16′ );

Sasvim zaslužena pobjeda rukometaša Čelika u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH. Bio je to duel drugoplasirane ekipe Premijer lige BiH i prvoplasirane ekipe Prve lige FBiH, grupa sjever.
Gosti iz Cazina pokazali su se u dobrom svjetlu na krilima dvojice bivših igrača Čelika, Emira Šahinovića i Edina Bajramovića, naročito u prvom poluvremenu. 
Cazinjani su odlično počeli utakmicu te su u prvom poluvremenu tri puta imali prednost od dva gola (7:9), (8:10) i (9:11). Tada nastaje pad igre gostiju što ekipa domaćih koristi i pri kraju prvog dijela s nekoliko uzastopnih golova odlazi na odmor s rezultatom 18:14 u korist Čelika.
Od rezultata 13:13 u 25.minuti, do 35.minute domaći igraju furiozno i prave seriju od 11:1 i rezultat je u 35.minuti 23:14. U opisanom periodu došao je do izražaja kvalitet domaćina i veći izbor kvalitetnih rukometaša. Dakle, finiš prvog poluvremena i prve minute drugog poluvremena definitivno su „prelomile“ utakmicu u korist domaćih rukometaša.
Do kraja utakmice domaći su povećavali prednost u nekoliko navrata i na +11 golova da bi u zadnjim minutama Krajina sa dva uzastopna gola smanjila prednost domaćina, te utakmica završava rezultatom 38:29, što je 9 golova prednosti za Čelik uoči uzvratnog susreta 25.marta u Cazinu.
U 41.minuti Čelik je ostao bez Mirze Dervenčića, koji je zaradio treće isključenje i automatski crveni karton. 
Na početku 42.minute povrijeđen je Čelikov igrač, Boško Jolović, koji je kasnije kolima hitne pomoći odvezen u bolnicu na pregled. Do kraja utakmice povrijeđen je i Adnan Jaškić.
Čelik je ostvario dobru prednost pred revanš u Cazinu i pored toga što će domaći, vjerovatno, prirediti paklenu atmosferu u pokušaju da prirede veliko iznenađenje ili nadu da makar minimalno pobjede Čelik, te se časno oproste od ovog Kup takmičenja. Za igrača utakmice proglašen je Davor Kadić, Čelikovo krilo.

Donosimo sve parove četvrtfinala Kupa BiH:
Čelik (Zenica) – Krajina (Cazin) 38:29
Izviđač (Ljubuški) – Vogošća (18,30h)
Konjuh (Živinice) – Borac m:tel Banja Luka (19h)
Napomena:
Ekipa Goražda se direktno plasirala u polufinale, jer je sarajevska Bosna odustala od takmičenja.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno