Info

Vijeće građana: mirni protesti 07.02.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće građana u BiH poziva bh. građane da se 7. februara u pet do 12 sati, priključe podsjećanju na prošlogodišnje proteste, da građani Sarajeva to urade mirnom protestnom šetnjom od Higijenskog zavoda do Vječne vatre sa porukama i zahtjevima vlasti.

Vijeće poziva ljude, u svim gradovima BiH, da na isti način, mirnom protestnom šetnjom, iskažu vlastima nezadovoljstvo teškom ekonomsko- socijalnom situacijom u državi.

Vijeće u saopštenju za javnost navodi da se sva “korist od vlasti za vlast”, u prošloj godini ogleda u sanaciji štete koja je nanesena zgradama Općine centar i Arhivu BiH u zgradi Predsjedništva, da je potrošeno oko devet miliona KM, preko osam miliona za bijelu zgradu i preko 400.000 KM za Arhiv BiH. Dakako iz budžeta i bez raspisivanja javnog poziva za izvođače.

“Zahtjevi građana u poboljšanju socijalnog i ekonomskog stanja ostali su mrtvo slovo na papiru. Ni godinu poslije nemamo saznanja o tome ko je odgovoran za štete, ko je zapalio zgrade, Arhiv BiH, ko je odgovoran”, saopšteno je iz Vijeća građana u BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno