Info

Adobe: Deaktivirajte Flash player na računaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija Adobe objavila je danas sigurnosni bilten u kom navodi da je otkrila kritični propust (kodni naziv:CVE-2015-0313) u svom softveru “Flash player” koji omogućava da se unese proizvoljan kod na daljinu koji se koristi za napad na operativne sisteme. Adobe radi na korekciji (zakrpi) koja treba da bude gotova u narednih nekoliko dana.

Dok korekcija ne bude objavljena, korisnici su pozvani da dezaktiviraju “Flash player” i koriste sigurnosnu alatku EMET koju je napravio Microsoft da bi ograničio opasnost od zloupotrebe propusta.

Među verzijama pogođenim tim propustom nalazi se i verzija 16.0.0.296 koja je objavljena prije sedam dana, ali i neke promjene na verzijama 13.x i 16.x.

Propust, koga su otkrili zaposleni u kompanijama Microsoft i Trend micro, omogućava da se unese proizvoljan kod na daljinu, objavljeno je danas na web stranicu numerama.com.

On se sada koristi za napad na operativne sisteme kao što je Windows 8.1 preko navigatora kao što su “Internet explorer” i “Firerfox”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno