Info

RMU Zenica: proizvodnja u januaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudari Rudnika mrkog uglja Zenica u januaru tekuće godine ukupno su proizveli 21.716 tona uglja,od čega najviše -11.777 tona u Staroj jami,dok je u jami Stranjani proizvedeno 8.540 tona uglja.

-U jami Raspotočje,u kojoj od septembra prošle godine zbog rudarske nesreće obustavljena proizvodnja,u okviru pripremnih radova na novom otkopnom polju iskopano je 1.397 tona uglja,potvrdio je u razgovoru za RTV Zenica Esad Čivić,direktor Rudnika Zenica.

Što se tiče plasmana,u januaru je prema kupcima isporučeno ukupno 22.721 tona uglja,od čega najviše-20.053 tone prema kompaniji ArcelorMittal Zenica za potrebe grijanja Grada.

Prema Kantonalnoj bolnici Zenica isporučena je 381 tona,a na osnovu ugovora sa Ministarstvom obrazovanja ZDK školama su distribuirane 273 tone uglja.-Članovima Udruženja penzionera,takođe na osnovu ugovora o isporuci ukupno 720 tona,do sada je isporučeno ukupno 660 tona uglja.Prema planu Rudnika Zenica za februar,predviđena je ukupna proizvodnja od 23.800 tona uglja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno