Nogomet

VIDEO+FOTO: Stranjani osvojili prvo izdanje Ramazanske Lige u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ramazanska Liga u Zenici – Za sedam ramazanskih noći 16 ekipa učesnica su odigrale 32 utakmice, provele ukupno 565 minuta igre na terenu, i postigle 145 golova. Ova zaista zadivljujuća statistika je ustvari manje bitan dio pilot projekta Ramazanske Lige Zenica. Onaj dio koji je najbitniji je sakupljanje mladih ljudi na jedno mjesto i ostvarivanje novih poznanstava kroz sport, a sve to uz velikodušnu posjećenost zeničke publike koja je izvrsno «namirisala» odličan projekat u nesvakidašnjem terminu.

Posljednje dvije noći takmičenja su bile rezervisane za najzanimljivije susrete odluke: polufinalne i finalne. U noći petka na subotu 16.6. na 17.6. polufinalne susrete su igrale ekipe Nur Han – Stranjani i Gornja Gračanica – Potok. Utakmice naelektrisane futsal majstorijama su krasile polufinalne susrete a bolji iz ova dva duela su izašli Stranjani i Potok. U planu je bio veliki finalni okršaj.

Međutim, prije finalnog okršaja ekipe Nur Hana i Gornje Gračanice su imale priliku za pehar u utakmici za treće mjesto. Program završnice je počeo u noći subote na nedjelju 17.6. na 18.6. pri jako nestabilnim vremenskim uslovima i čestim kratkim intervalima kiše u 00:15. Za Nur Han je ova utakmica bila prilika za spas čitave lige jer su važili kao jedni za favorita za osvajanje. Utakmica za treće mjesto je značila i povratak Omera Hamzića i Mubina Salkice nakon suspenzije iz grupne faze a to nisu bile dobre vijesti za Gornju Gračanicu. Konačan rezultat od 10-2 za Nur Han je možda i pokazatelj stvarnog hendikepa koji je ova ekipa imala u polufinalnom duelu bez gore navedenih igrača. Tokom ove utakmice Omer Hamzić je postigao čak 6 golova i time zasjeo na prvo mjesto liste strijelaca, čekala se finalna utakmica i odgovor Ismeta Dogloda kao trenutno drugoplasiranog na listi strijelaca.

Nakon golijade u prvom susretu, publika je očekivala susret koji će opravdati epitet finalnog, borbu dvije najbolje ekipe Ramazanske Lige. Nervozan početak je više odgovarao ekipi Stranjana koji su smirenom igrom došli do ranog vodstva a isključenjem igrača Potoka Edina Bašića Stranjani su se nametnuli kao ekipa koja zna način kako do titule. Kada je momentum bio na strani Stranjana, Potok se uspio rekuperirati i postići golove koji će ih držati priključene i u drugom poluvremenu. Međutim, Stranjani su ubrzo našli ritam i kroz nekoliko brzih kontranapada tokom drugog poluvremena prevagnuli meč u svoju korist konačnim rezultatom 6-3. U ovoj pobjedi je profitirao i Ismet Doglod koji je sa četiri postignuta gola skočio na prvo mjesto liste strijelaca i tako osvojio vrijednu nagradu.

Organizovanje futsal događaja u ovim logističkim okvirima je svakako podvig za sebe a posebnu zahvalu za učešće u organizaciji je kao predsjednik Organizacionog odbora mr Safet Kubat uručio: Nerminu Smailoviću, Nerminu Alajbegoviću, Imranu Hrustiću, Semiru Teskeredžiću, Nerminu Ćelenki, Asifu Durmiću, Namiru Škalji, Mugdimu Elezoviću, Jasminu Duvnjaku i Sumedinu ef Kobilici. Gospodin Kubat se još i zahvalio Medžlisu Islamske zajednice Zenica na nesebičnoj podršci kompletnog projekta te sponzorima i donatorima: BH Telecom, Caffe slastičarna Vienna, Urar Big-Ben, Sultan Drinks i Vispak d.o.o. Jedan bitan segment učvršćavanja veza između svih okupljenih oko ovog projekta je i organizovani iftar za oko 150 učesnika Ramazanske Lige u džematu Brist, koji su organizovali Medžlis IZ Zenica i Tapas, okupivši tako na jednom mjestu veliku snagu koja će se znanjem i umijećem uhvatiti u koštac sa realnošću naše zemlje i raditi na poboljšanju svih uslova života.

Svečana dodjela nagrada i priznanja najboljim ekipama je bila kruna večeri a prvo je dodijeljena nagrada Fair Play ekipi. Lijepo ponašanje na terenu kao i izvan terena je oduvijek bio jedan od većih fokusa Organizacionog odbora kroz organizaciju turnira ili lige, stoga ne čudi da je upravo Fair Play nagrada bila obimnija od drugih nagrada da bi se, kroz danas nesvakidašnju praksu, potakao rad na savladavanju loših emocija tokom igre a i van terena. Nagradu Fair Play ekipa je dobila ekipa Čaršija a kao nagradu su dobili 5 paketa od Vispak d.o.o., zatim poklon tortu Caffe Slastičarne Vienna i iftar za čitavu ekipu od prijatelja lige Nere Tetovljaka.

Nakon dodjele nagrade za Fair Play ekipu, pristupilo se dodjeli pojedinačnih nagrada i to nagradi za najboljeg golmana koju je osvojio Almir Čorić iz ekipe Stranjani i nagradi za najboljeg strijelca, posebno graviranog ručnog sata Urarske radnje Big-Ben Gladan, koju je osvojio Ismet Doglod također iz ekipe Stranjani.

Trećeplasirana ekipa je ekipa Nur Han, drugoplasirana ekipa Potok a osvajač prvog izdanja Ramazanske Lige ekipa Stranjani.

Organizacioni odbor malonogmetnih takmičenja koji stoji iza Omladinske malonogometne lige koja ulazi u svoju petu sezonu i nekoliko jakih kako međunarodnih tako i domaćih turnira je i ovim pilot projektom Ramazanske Lige pokazao volju i snagu da radi na kvalitetnijim sportskim programima za mlade u zeničkoj regiji. Sve najnovije vijesti možete pratiti na Facebook stranici facebook.com/dzliga i na oficijelnoj stranici dzematskaliga.com.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno