Nogomet

Fenan Salčinović: “Niko normalan ne može shvatiti situaciju oko Čelika”

Fenan Salčinović: “Niko normalan ne može shvatiti situaciju oko Čelika”  – Svakodnevno SportSport.ba piše o odlascima nogometaša Čelika iz kluba. Kako smo ranije pisali za 25 igrača je istekao ugovor, a i neki poput kapitena Emira Jusića, koji su imali validan ugovor, raskinuli su ga te su pronašli drugu sredinu.

Jedan od nogometaša koji ima također svoje ime i prezime u našem nogometu, koje je vrijedno respekta jeste 29-godišnji ofanzivac Fenan Salčinović, kojem je također istekao ugovor na Bilinom Polju. Ovaj nogometaš za SportSport.ba govorio je o situaciju u klubu, te narednim planovima u svojoj karijeri.

“Niko normalan jednostavno ne može shvatiti da se posljednja dva ljeta raspada ekipa, koju faktički niko nije nadigrao. Posebno ova ekipa koja je završila sezonu, te koja je postala prepoznatljiva u regionu jer u proljetnom dijelu sezone nije pretrpjela nijedan poraz. Žao mi je što se ovo sve dešava s mojim klubom, teško je ovo sve gledati nama nogometašima, iskreno nadam se da se neće desiti ono najgore, koje ne želim ni da izgovorim” ističe Salčinović.

U narednom periodu će znati u kojem će klubu nastaviti karijeru.

“Istekao mi je ugovor kao i svim nogometašima, naravno pošto u klubu nema niko, nisam ni pozvan eventualno da pričamo o novom ugovoru. Žao mi je što ću očigledno morati da karijeru ponovo nastavim u nekom drugom klubu, a ne ovdje u svojoj kući. Postoji nekoliko poziva i upita za moju karijeru iz naše lige i inostranstva, nisam još odlučio. Nadam se u narednom periodu da ću zvanično riješiti i pitanje novog kluba, gdje ću nastupati u narednoj sezoni” kazao je za SportSport.ba Salčinović.

Fenan Salčinović karijeru je počeo u Čeliku, a nastupao je još za Lech Poznan, norveški Sandefjord, Zrinjski, Rijeku i Olimpic. Nastupao je za sve reprezentativne kategorije, te ima  jedan nastup i za A-selekciju naše zemlje. U prošloj sezoni za Čelik je odigrao 20 utakmica uz tri asistencije na svome kontu.

 
loading...